Geen categorie

Als je weer gaat bloggen

Zo. Mijn domeinnaam is weer geregistreerd, WordPress geïnstalleerd en mijn eerste blogpost geschreven. Na een aantal jaren zonder blog, ben ik er weer!

De vraag die de gehele dag al door mijn hoofd heen spookt en waarschijnlijk ook jouw eerste vraag is, zal ik proberen te beantwoorden. Want waarom? Waarom ga ik weer beginnen met bloggen? What’s about the urge?

Ik ben altijd al dol geweest op schrijven. Heel mijn leven lang schrijf ik al dagboeken vol en houd ik eindeloos verhalen bij in notitieboekjes. De notitie app op mijn iPhone staat ramvol. Wanneer ik schrijf, word automatisch mijn hoofd leeg, kan ik me makkelijker uitdrukken én word ik creatiever.

Bloggen heb ik eindeloos gedaan. Vroeger op Livejournal bijvoorbeeld en later ook op mijn eigen blog, hier op sannert.nl. Vervolgens wilde ik liever een DIY blog beginnen, dus groeide Gras tussen je Tenen uit tot een blog vol met creatieve zelf maak meuk. En daarna ben ik gestopt.

Stoppen met iets en vervolgens weer opnieuw starten voelt een beetje kneuzig. Als van: ‘Hey, ik heb het gedaan, beviel me niet en eh… wacht, ik doe het gewoon nog een keer’. Daarom voelt het voor mij ook heel gek om toch weer mijn gedachten en ervaringen in mijnleven op dit stukje internet te plaatsen. Gek, want tsja.. Wat als het weer een volkomen kansloos project wordt?

Inmiddels ben ik erachter dat ‘gek’ ook gewoon goed is en dat het leuk is om te spelen in het leven met dingen die je spannend vindt of uitdagend. Ik heb altijd enorm genoten van het bloggen en na een tijdje van rust is de zin er weer gekomen. Waar ik normaal gesproken van mezelf vind dat alles eerst helemaal perfect moet zijn, dat ik een doel moet hebben of een reden, laat ik dit nu lekker los.

Een van de dingen die ik het leukst vind om te doen is kijken in het leven van een ander. Niet voor niets loop ik het liefst ’s avonds rond etenstijd door een woonwijk om te kijken hoe mensen avondeten. Zitten ze alleen, met hun gezin en eten ze aan tafel of bij de televisie? Ook krijg ik graag rondleidingen door huizen en ben ik nieuwsgierig naar hoe iemand ’s ochtends wakker wordt en wat die dan als eerste doet.

En volgens mij ben ik niet de enige. Zijn we allemaal altijd nieuwsgierig hoe een ander het doet en hoe die een beetje aanklooit in zijn of haar leven. En daarom nodig ik je met alle liefde uit om te kijken hoe ik omga met dat ‘aanklooien’. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt ;-).

2 reacties

  • Heidi

    Wat schrijf je heerlijk, recht uit je hart. Ik kijk graag rond in iemands ‘hoofd, haha, in plaats van iemands huis. Dus ja, ik lees graag met je mee over hoe jij het leven ervaart. Daarom ben ik blij met jouw verhaaltjes en vind het helemaal niet gek dat je weer start met Bloggen. Veel schrijfplezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *